Політвернісаж

Календарна реформа від Зе!команди та Янукович

Деякі деталі щодо призначення скандального адвоката заочно засудженого втікача Віктора Януковича Олександра Бабікова… На думку політолога Тараса Чорновола, конкурс був липовим і проводився з найгрубішим порушенням закону про ДБР навіть у частині оголошення конкурсу та прийому документів.

Про це Тарас Чорновіл написав у своєму блозі.

“Можемо записати в “актив” нової влади справжню календарну реформу: вони продемонстрували, що між 29 грудня та 3 січня помістилося повних 15 робочих днів (насправді, там лише один чи два умовно робочі дні). Враховуючи особливості пакета документів на дану посаду, укомплектувати його з моменту оголошення конкурсу (29 грудня) та до дня закінчення прийому документів (3 січня) було фізично неможливо. Саме для забезпечення можливості збору пакета документів закон однозначно фіксує, що конкурс можна оголошувати за не менше, як 15 днів до дати припинення прийому документів. Тому це призначення було абсолютно незаконним і містить ознаки прямої корупції через проведення конкурсу під наперед визначених осіб. Венедиктова при нормальній владі повинна буде сісти за це в тюрму. Про цілковиту аморальність усіх її заяв з приводу цього призначення я вже мовчу. Тупа, але дуже підла й самовпевнена істота.

А тепер про ще один опосередкований доказ наявного факту корупції при проведенні так званого конкурсу. Закон Про ДБР передбачає, що переможець конкурсу повинен звільнитися з попереднього місця роботи в триденний термін після оголошення результатів конкурсної процедури. Це логічна норма, яка при реальному (а не фейковому) конкурсі не ставить у завідомо незручне становище конкурсантів. Усі ж вони займають якісь посади з заробітком, кар’єрними досягненнями та перспективами. І при чесному конкурсі ніхто з них не може наперед знати – переможе, чи ні, перейде на нову кар’єрну сходинку, чи залишиться на своєму попередньому місці праці.

Але це при чесній владі та реальному конкурсі. А в нашому випадку Бабіков усе наперед знав. І тому він звільнився з дуже хлібного місця в адвокатській компанії, яка працює з віп-клієнтами, такими, як той же Янукович, ще 28 грудня! А знаєте, що ще відбулося 28 грудня? Саме цього дня було ухвалено рішення про оголошення конкурсу. Ухвалено, але не оприлюднено. Розмістили оголошення для всіх уже 29 грудня. А для обраних повідомлення надіслали днем раніше. От тільки адвокат Януковича виявився трохи тупим. А можливо відчуття безкарності затуманило очі. Замість зберегти пристойний вигляд, демонструвати тривожне очікування непрогнозованих результатів конкурсу і подати заяву про звільнення у визначені законом терміни, Бабіков зробив усе якнайшвидше. А чого заморочуватися, якщо ще до 28 грудня, без жодних конкурсів він уже знав, що в Москві й Києві погодили його призначення?..” – ставить риторичне запитання Тарас Чорновіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *