Арена

Я довіряв Болтону, як нікому – Данилюк про зрив переговорів між США та Україною

Зеленський та його команда були шоковані вимогами Дональда Трампа.

Про це в інтерв’ю американському виданню The Daily Beast розповів ексочільник РНБО Олександр Данилюк.

Данилюк разом із радником з нацбезпеки США Джоном Болтоном працював над американсько-українськими відносинами після президентських виборів в Україні. Була спроба сформувати дорожню карту співпраці між країнами, сюди ж було включено пропозиції експорту американського газу в Україну.

Однак американська сторона фактично зірвала офіційні переговори 10 липня. За словами Данилюка, вони мали говорити про “дорожню карту” – “натомість піднялося питання щодо розслідування”.

“Посол США до ЄС Ґордон Сондленд несподівано згадав про вимоги Трампа до Зеленського погодитись на розслідування щодо Байдена. Після втручання Сондленда у розмову Болтон закінчив офіційну зустріч”.

Екссекретар РНБО додав, що команду Зеленського охопила паніка, коли вони дізналися про замороження військової допомоги США. Мовляв Зеленський був переконаний, що це якась помилка.

Данилюк надіслав запит до Ради нацбезпеки США, аби дізнатися, що означає ця новина, і не отримав відповіді.

27 січня колишній радник з нацбезпеки президента США Джон Болтон розповсюдив серед своїх соратників неопублікований рукопис своєї книги. У ньому йдеться і про те, що Трамп пов’язував затримку військової допомоги для України із розслідуванням стосовно сина його політичного конкурента Джо Байдена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *