Арена

Українські правоохоронці без президента не здатні боротися з рейдерством

Президент Зеленський прорекламував Офіс протидії рейдерству і розповів про те, як він сам допоміг кінорежисеру, який став жертвою рейдерів.

Відео цієї зустрічі опубліковано у Facebook.

Зеленський повідомив, що наприкінці 2019 року до нього звернувся кінорежисер Юрій Ляшенко, у якого рейдери захопили житло.

“Злодіїв не зупинили ні заслуги митця, ні його поважний вік. 2009 року він хотів отримати спадщину – квартиру від померлої родички, тож звернувся до відповідних державних органів. Тим часом нерухоме майно захопили сторонні особи.

Попри перемогу потерпілого у судових процесах, нотаріус відмовився виконувати рішення Верховного суду. Згодом Юрій Ляшенко дізнався, що квартири перереєстровано на третіх осіб”, – розповів президент.

Вислухавши кінорежисера, Зеленський у супроводі адвокатів Ляшенка відправився до Офісу протидії рейдерству, де комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації в терміновому порядку ухвалила рішення скасувати незаконну реєстрацію. А міністр юстиції Денис Малюська підписав відповідний наказ.

“Після того як усі необхідні документи отримано, особи, що незаконно займали квартиру кінорежисера, залишили її 30 грудня 2019 року. Юрій Ляшенко повернувся до своєї оселі”, – повідомив президент.

Зеленський закликав громадян, які зіткнулися з фактами рейдерства, звертатися по допомогу до Офісу протидії рейдерству.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *