Арена

Помпео в Києві виправив помилку Зеленського

Майк Помпео привітав Помісну церкву з тим, що Грецька та Олександрійська церкви визнали УПЦ як автокефальну

Держсекретар Майк Помпео привітав Помісну церкву з тим, що Грецька та Олександрійська церкви визнали УПЦ як автокефальну.

«Мені дуже приємно те, що Грецька та Олександрійська церкви визнали УПЦ як автокефальну. Росія ніколи не повинна стояти на заваді захисту фундаментальних прав українців», – заявив Помпео.

До слова, президент України Володимир Зеленський «забув» привітати Православну церкву України з таким визнанням.

Зазначимо, предстоятель Української православної церкви митрополит Епіфаній 31 січня зустрівся з Державним секретарем США Майком Помпео у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі в центрі Києва.

За словами Епіфанія, у спілкуванні з Держсекретарем він закцентував увагу на становленні та розвитку Православної Церкви України, взаємодії з суспільством, державою та розширенні міжнародних зв’язків, а також особливо наголосив на питанні переслідування і систематичного обмеження прав духовенства і громад Православної Церкви України на територіях тимчасово окупованого Криму та Донбасу.

«Вдячний американській стороні за тверду і надійну підтримку України як у контексті протидії зовнішнім викликам, з якими продовжує стикатися наша держава, так і на шляху державотворення та демократичних реформ», – резюмував предстоятель Української православної церкви.

Як повідомлялось, під час засідання священного синоду Грецької церкви 12 жовтня 2019 року було визнано самостійність Православної церкви України.

Нагадаємо, у листопаді митрополити Української церкви відслужили Божественну літургію у Греції.

Раніше глава Олександрійського патріархату Феодор вперше під час літургії, перелічуючи предстоятелів помісних православних церков, згадав митрополита Епіфанія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *