Арена

Скільки заплатять українці за можливість переглядати національні телеканали

Провідні олігархічні медіа-групи закодували 23 канали та припинили безкоштовне супутникове мовлення.

Про це повідомляє Апостроф.

Нововведення торкнулося близько 4 млн домогосподарств по всій країні. Після кодування українці зможуть платно дивитися телеканали через супутниковий сигнал. Також є можливість підключити цифрове, кабельне та інтернет-мовлення.

Отже. свої телеканали для власників “тарілок” закодували СТБ, ICTV, “Новий канал”, М1, М2,1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, “Плюсплюс”, УНІАН ТБ, Бігуді, “Інтер”, НТН, К1, К2, “Мега”, “Піксель”, Zoom, Enter-фільм, (Україна, НЛО TV, Індіго TV. У відкритому доступі залишилися канали “Рада” і “Культура”, “5 канал”, “Прямий”, “112 Україна”, “Еспрессо ТВ” та UA:Перший.

Щоб приєднатися до платної послуги перегляду закодованих телеканалів, не обов’язково міняти тарілку, потрібно тільки купити приймач (тюнер, ресівер) з підтримкою системи кодування Verimatrix, і замовити пакет послуг у обраного оператора. Тюнер на офіційних сайтах провайдерів продається за 1099 гривень, або ж його можна взяти в оренду. Вартість мінімального пакета послуг стартує від 69 гривень на місяць, а з 1 лютого ціна підніметься до 80 гривень.

На такий крок вітчизняні медіа-групи пішли через потребу в захисті авторських прав та тому, що недоотримували кошти для свого розвитку, транслюючи медіаконтент безкоштовно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *