Арена

Генпрокурор не може надати доказів провини Дугарь у вбивстві Шеремета

Генпрокурор Рябошапка призначив експертизу для встановлення антропометричних даних Яни Дугарь у справі про вбивство Павла Шеремета.

Як передає ЛБ, про це заявив прокурор Сергій Зузак, пізніше це прокоментував один з адвокатів Дугарь Микола Ореховський.

“Судячи з озвученого в суді, у справі немає даних про зріст Яни Дугарь. І сьогодні прокурор сказав, що генпрокурором Рябошапкою призначено експертизу для встановлення цих даних (зросту – LB.ua). Тільки зараз! Хоча вона – військовослужбовець, проходила медкомісію, у них є всі ці дані. Вони ж не змінювалися, їх додатковою експертизою можна не встановлювати”, – сказав Ореховський.

Під час судового засідання адвокати пропонували досліджувати фото, на якому Дугарь разом з дівчиною зростом 165 см (саме такий зріст з похибкою 3% визначила експертиза у дівчини на відео слідства), поруч з лінійкою, і видно, що зріст Яни Дугарь вищий на 10 см. Суд відмовив у такому клопотанні, як і в тому, щоб виміряти зріст Дугарь просто на засіданні.

Принт на одязі, “сакральна жертва” і рюкзак сапера: які докази показала поліція у справі Шеремета?

Тоді адвокати попросили зобов’язати прокуратуру показати експертизу, яку раніше вже публікували в ЗМІ і де озвучено зріст людей на відео. Йдеться про жінку і чоловіка, зафіксованих на відео в ніч на 20 липня 2016 року – напередодні вбивства Шеремета.

“Ми точно знаємо зріст жінки на відео. Зріст Яни без взуття – 175 см. Вони кажуть, що Яна – “розвідниця”. Але справа в тому, що цю “розвідницю” зафіксувала та сама камера, яка зафіксувала жінку і чоловіка через два дні, той самий ракурс. Дівчина, яку вони видають за Яну, йде по тій самій траєкторії, що ця жінка, яку вони видають за Юлію Кузьменко. Якщо ми маємо зріст жінки, яку зняли з чоловіком, можна накласти дівчину, що йде майже крок у крок з жінкою два дні перед тим – і отримаємо зріст дівчини-“розвідниці”, – говорить адвокат.

За його словами, якби суд установив, що така експертиза є у справі і її надали на ознайомлення адвокатам, вдалося б точно визначити зріст дівчини на відео і зіставити зі зростом Дугарь. Однак суд відмовив адвокатам.

Зі свого боку адвокат Ореховський оголосив відвід судді Віталію Писанцю. Клопотання відхилила суддя Григоренко, яка його розглядала.

Коли відбудеться судове засідання про продовження запобіжного заходу Дугарь, адвокатам поки що не відомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *