Арена

Розвінчано брехуна з ДБР, якого призначила Зе!команда

Заступник голови Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков був адвокатом колишнього президента Віктора Януковича в чотирьох справах.

Про це пише “Слідство.Інфо” з посиланням на дані реєстру судових рішень і колишнього начальника Управління спецрозслідування Сергія Горбатюка.

Це кримінальні провадження про перевищення Януковичем влади під час Революції гідности, про замах на його життя (яке нібито відбулося на початку 2014 року), про захоплення державної влади і про “диктаторські закони”.

У розпорядженні редакції є аудіозаписи судових засідань у справах Януковича за участю Бабікова. На них чутно, як нинішній чиновник ДБР активно захищає експрезидента. Його втечу з країни адвокат виправдовує тим, що життю Януковича загрожувала небезпека. Бабіков стверджує, що на Януковича і його охоронця нібито вчинили напад. Адвокати навіть ініціювали кримінальне провадження проти “слідчих Майдану”, які відмовилися визнавати Януковича постраждалим. Зараз його розслідує Держбюро, одним з керівників якого є Бабіков.

Сам Бабіков публічно заявив, що не представляв права та інтереси Януковича, “тим паче у справах Майдану”. “Я його інтереси не представляв, ніколи не був з ним знайомий і ніяких договірних відносин з ним не укладав”, – говорив Бабіков на брифінгу після призначення в ДБР.

Його слова того ж дня оскаржили документами.

Нагадаємо, до приходу в ДБР Бабіков працював у юрфірмі Aver Lex, яка займається захистом Януковича.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *