Арена

Пристайко виправдовується за алогічне відсторонення українських слідчих у справі MH17

Заміна шести українських слідчих прокурорів, які розслідували справу про збиття російськими терористами за допомогою вищої влади в Кремлі малазійського літака рейсу MH17 над Донбасом, начебто є плановою ротацією. Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко журналістам на летовищі “Бориспіль” у понеділок, інформує УНН.

“Ви знаєте, судове засідання буде 9 березня. Це вже кримінальна справа, технічну закінчено… Що стосується слідчих, то це відома проблема, яка існує, про зміну, ротацію слідчих. Я вас запевняю, що генеральний прокурор, слідчі СБУ, які зайняті в цій справі, і Генеральної прокуратури… керівництво знає, питання розглядається, але це відбувається в контексті просто нормальної ротації. Не всі слідчі йдуть… слідчі, які працювали… є напрацьовані матеріали”, – сказав він.

З його слів, українська сторона забезпечить допомогу Нідерландам, що ведуть розслідування авіакатастрофи.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що шість українських слідчих прокурорів, які розслідували справу MH17, відсторонені від роботи.

Нагадаємо, п’ять років тому — 17 липень 2014 року — на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *