Арена

Керівництво Eurolab підозрюють у сприянні поширенню COVID-19 в Україні

Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за фактом можливого вчинення посадовими особами Eurolab дій, спрямованих на поширення епідемії COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Facebook.

“Головне слідче управління СБ України розслідує кримінальне провадження за фактом можливого вчинення посадовими особами ТОВ “ЄВРОЛАБ” дій, які спрямовані на поширення епідемії COVID-19 та заподіяння шкоди здоров’ю населення України. Зокрема, мова йде про навмисне неповідомлення відповідних державних органів інформації про позитивні результати тестів на коронавірус у окремих осіб”, – зазначили у Службі безпеки.

Тож 1 квітня, на підставі судової ухвали були проведені обшуки у приміщеннях Eurolab, зазначають у СБУ. За їх результатами вилучено необхідні для слідства документи та інформацію.

Найближчим часом ці документи опрацюють із залученням фахівців Міністерства охорони здоров’я України, після чого будуть прийняті відповідні процесуальні рішення у кримінальному провадженні. Досудове розслідування триває, проводяться всі необхідні та передбачені чинним законодавством слідчі й розшукові дії.

Як повідомляла раніше онлайн-газета ПолітАрена, група багатих людей з Росії та України відпочивали нещодавно у модному Куршавелі, де й підхопили небезпечний китайський вірус, проте приїхавши додому вони не стали звертатись до лікарів і не хотіли, аби про той відпочинок і наслідки дізналась громадськість.

Ця лабораторія відома ще й тим, що кандидат в президенти Зеленський здавав там свої аналізи, які він вимагав і від Порошенка. Пройти аналізи в державних лабораторіях тодішній кандидат навідріз відмовився.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *