Арена

В Держдумі вигадали, як зробити Путіна вічним президентом

Сьогодні Держдума РФ підтримала поправку до Конституції, яка дозволить Путіну бути президентом все життя, скільки він сам того забажає.

Зняти обмеження на кількість президентських термінів і дозволити Путіну знову обиратися на цю посаду запропонувала депутатка і екскосмонавтка Валентина Терешкова, повідомляють російські ЗМІ.

“Питання стоїть не про нього, а про нас, громадян Росії, і її майбутнє. Якщо так, то навіщо крутити і мудрувати, навіщо городити якісь штучні конструкції. Треба все чесно, відкрито і публічно передбачити.

Або взагалі прибрати обмеження по числу президентських термінів у Конституції. Або, якщо цього вимагатиме ситуація, і, найголовніше, якщо цього захочуть люди, закласти в законі можливість для чинного президента знову обиратися на цю посаду вже відповідно до оновленої Конституції”, – сказала Терешкова.

Терешкова також, назвала таку конституційну норму “гарантією стійкості” як усередині країни, так і за її межами.

Після зустрічі з Путіним 380 депутатів проголосували за поправку Терешкової.

У поправці йдеться, що пропоноване в законопроекті обмеження для однієї і тієї самої особи у вигляді двох президентських термінів “не перешкоджає особі, яка обіймала і (або) обіймає посаду президента Російської Федерації на момент набуття чинності цією поправкою, брати участь як кандидату на виборах президента Російської Федерації після включення зазначеної редакції в текст Конституції РФ на встановлену поправкою допустиму кількість термінів, незалежно від кількості термінів, протягом яких зазначена особа обіймала і (або) обіймає цю посаду на момент набуття чинності цією поправкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *