Арена

Затримано підозрюваного в убивстві активіста Євромайдану Вербицького

Правоохоронці 10 березня затримали підозрюваного в убивстві активіста Євромайдану Юрія Вербицького та у викраденні активіста Ігоря Луценка, що ці події сталися в січні 2014 року. Про це у Facebook повідомила адвокатка сімей Небесної Сотні Євгенія Закревська. За її словами, затриманий – Сергій Мисливий.

“За версією слідства, він був залучений безпосередньо до викрадення Луценка і Вербицького з Олександрівської лікарні в ніч на 21 січня 2014 року”, – повідомила вона.

За словами Закревської, “постійна зайнятість” підозрюваного – в Олексія Чеботарьова.

Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook опублікував фото затриманого. За його інформацією, Мисливий отримував гроші за силові акції проти учасників Євромайдану.

Затриманий

Фото: Facebook Igor Lutsenko

Нагадаємо, що Олексій Чеботарьов був власником офісу, до якого причетні всі підозрювані в убивстві Вербицького. Самого Чеботарьова підозрювали в організації та координації дій тітушок.

У квітні 2014-го міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Віктор Зубрицький і Олексій Чеботарьов, підозрювані у формуванні та координації тітушок, котрі викрадали, били й убивали активістів Євромайдану, перебувають поза територією України.

Нагадаємо, 28 лютого прокурори Офісу генпрокурора України оголосили підозру учаснику злочинної організації, причетної до насильницької протидії мирним акціям протесту, до викрадення і побиття учасників Революції Гідності, в тому числі Вербицького і Луценка.

У листопаді колишній народний депутат Ігор Луценко опублікував матеріали кримінального провадження про своє викрадення й убивство Юрія Вербицького під час Революції Гідності в січні 2014 року.

У документах йдеться про те, що нинішній депутат від “Слуги народу” Сергій Литвиненко з 19 до 22 січня (викрадення відбулося в ніч на 21 січня) 24 рази говорив по телефону з якимось Щинкіним, який є фігурантом цього кримінального розслідування.

Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали з приміщення Олександрівської лікарні в ніч на 21 січня. Просто з кабінету лікаря їх вивезли за місто, катували, били, а опісля викинули в різних місцях у лісі під Києвом. Ігореві Луценку вдалося врятуватися, а Юрія Вербицького знайшли мертвим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *