Арена

Поліція підозрює розкрадання коштів на ремонті місцевих доріг Черкащини

Поліція вважає, що службові особи ТОВ «Транстроймеханізація» привласнили бюджетні кошти під час виконання поточного середнього ремонту автомобільних доріг місцевого значення Черкаської області, яке замовило ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області». Про це свідчить ухвала Придніпровського райсуду міста Черкаси, інформують «Наші гроші».

Слідчі встановили, що з липня до грудня 2018 р. на підставі договорів з надання послуг поточного середнього ремонту доріг місцевого значення, центральних районів Черкаської області, укладених між ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» та ТОВ «Трансстроймеханізація», дороги відремонтовано на загальну суму 27,03 млн грн.

За результатами бухгалтерського дослідження (довідка від 28.01.2020) встановлено, що на проведення поточного середнього ремонту доріг місцевого значення Звенигородського, Катеринопільського та Шполянського районів передбачено використання СІ421-9837 «Суміші асфальтобетонні гарячі і теплі [асфальтобетон щільний] (дорожні) (аеродромні), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип Б, марки 1» (7200 тон).

Під час аудиторського дослідження зіставлено придбання ТОВ «Трансстроймеханізація» асфальтобетонних сумішей із цінами, за якими їх було включено до актів приймання виконаних робіт. І виявлено, що фактичні ціни на асфальтобетонні суміші менші, ніж ті, які було включено до вартости виконаних робіт по проведенню поточного середнього ремонту доріг.

Завищення вартости робіт підтверджено на 1,17 млн грн.

Суд надав слідчим доступ до документації щодо поточного середнього ремонту доріг місцевого значення Черкаської области, яка знаходиться у ТОВ «Транстроймеханізація».

Наразі ТОВ «Транстроймеханізація» належить киянам Володимиру, Іллі та Світлані Петрук, директор Володимир Василенко. У 2016-2017 рр. засновниками «Трансстроймеханізації» були болгарське «АО Гражданметропоставка» і чорногорське «АО Комунспецмонтаж», кінцевим бенефіціаром був італієць Пізолато Цельсо. Тоді фірмою теж керував Володимир Василенко.

Згідно з «Прозорро», у 2017-2019 рр. «Транстроймеханізація» виграла тендерів на загальну суму 439,29 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *