Арена

Москва таємно надсилає до України своїх найманців

За даними західної розвідки, в Україні за останні тижні збільшилася кількість російських бойовиків, які підпорядковані російським спецслужбам — з їхньою допомогою Росія може спробувати створити привід для вторгнення.

Про це пише Reuters із посиланням на три анонімні джерела в західній розвідці.

За їхньою інформацією, найманці різних приватних військових компаній РФ прибувають в Україну потайки. Вони нібито мають зв’язки з керівництвом розвідки Росії, зокрема з Федеральною службою безпеки та Генеральним розвідувальним управлінням РФ.

За словами джерел, Росія може використати цих найманців, щоб посіяти смуту серед населення й паралізувати Україну через скоєння навмисних убивств зі спеціалізованої зброї.

«Імовірно, російські найманці під керівництвом РФ будуть залучені до певних військових дій в Україні, можливо, спробують створити привід для вторгнення», — каже одне з джерел у західній службі безпеки.

В окупований Донецьк останніми тижнями нібито також прибув колишній офіцер ГРУ Росії, який брав участь у ПВК «Вагнера». Яке в нього доручення — невідомо.

Інші російські угруповання, пов’язані з ФСБ та ГРУ РФ, також активізували свою діяльність в Україні з початку 2022 року, повідомляють джерела.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *