Арена

Трухін встановив контроль над більшістю членів бюджетного комітету ВР – ЗМІ

Нардеп Олександр Трухін контролює більшість членів бюджетного комітету Верховної Ради.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Журналісти встановили, що Трухін почав переймати контроль над комітетом улітку 2021 року. Тоді член комітету, “слуга народу” Арсеній Пушкаренко висловив незадоволення роботою голови комітету Юрія Арістова. Сказав, що у вересні треба “вирішувати питання”.

На початку вересня відбулась неформальна і непублічна зустріч членів бюджетного комітету. Обговорювали зміну частини кадрів в комісії і підкомітеті, які впливають на розподілення бюджетних грошей.

“Там були запрошені всі люди і прийшло 24 людини, якщо я не помиляюсь. А в комітеті там 34”, – сказав нардеп Ігор Молоток.

21 вересня 2021-го міністр фінансів Сергій Марченко прийшов на комітет представляти бюджет на 2022 рік. Тоді Молоток попросив голову комітету проголосувати кілька кадрових питань. Ця пропозиція збігається із планами на непублічній зустрічі. Арістов відмовився ставити на голосування питання та оголосив перерву. Депутати зібралися без нього.

Вони змінили план на засідання. Потім у присутності Арістова змінили голову підкомітету із бюджетного кодексу. Ним став близький до Трухіна “слуга народу” Арсеній Пушкаренко. “Слуга” Анатолій Драбовський став співголовою комісії, яка займається розподіленням грошей на депутатські округи. Керівниками груп з підготовки бюджету на 2022 рік призначили Трухіна і близьку до нього депутатку від СН Олену Копанчук.

У просуванні цих питань брали участь і інші члени комітету. Серед них Ігор Крулько з “Батьківщини” і депутат групи “За майбутнє” Анатолій Урбанський.

Арістов призначення так і не підписав. Через це “група Трухіна” в комітеті кілька разів зривала кворум.

Журналісти встановили, що вплив Трухіна також поширюється на “слуг” Любов Шпак, Дениса Германа і Ореста Саламаху. Усього він впливає на близько 20 своїх колег із 34-х членів комітету. Джерела свідчать, після виступів керівництва СН про виключення Трухіна із партії та фракції ситуація з його впливом не змінилась.

1 лютого журналісти опублікували відео, на якому Олександр Трухін у серпні 2021 року намагався залишити місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Національна поліція до останнього не передавала Державному бюро розслідувань записи з відеореєстраторів поліцейських, які були на місці ДТП за участю народного депутата від “Слуга народу” Олександра Трухіна, заявив директор ДБР Олексій Сухачов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *