Арена

Російські війська починають рухатися на атакувальні позиції – CBS News

Російські військові підрозділи біля кордонів України зайняли “позиції для атаки”. На вогневі позиції виведено частину артилерії та ракетних установок великої дальности, які загрожують Україні. Про це повідомляє CBS News з посиланням на американського посадовця.

За словами чиновника, частина російських підрозділів покинули свої місця збору, де, як видно на супутникових світлинах, транспорт був розміщений щільно один до одного, і починають рухатися на “атакувальні позиції”.

Ці переміщення змінили розташування сил, яку спостерігали в неділю. Тоді певні підрозділи покинули зони зборів, але ще не зайняли позиції, які можна було б розглядати як позиції для нападу.

Сполучені Штати вважають, що Москва атакуватиме Україну до кінця тижня, хоча поки невідомо, у якій формі це буде, сказав чиновник.

Як тільки почнеться російська атака, знання США про те, що відбувається, різко зменшиться. У американців не буде військ на землі і літаків-розвідників у повітрі, а російські кібератаки та радіоелектронна війна знищить комунікації.

Американські офіційні особи кажуть, що зараз Росія має 80% сил, які їй знадобляться для повномасштабного вторгнення, а решта на шляху. Понад 100 000 російських військ скупчено вздовж кордонів України — на сході, в Росії, і на півночі, в Білорусі.

Раніше американські та німецькі ЗМІ написали, що за даними їхніх джерел, імовірне вторгнення Росії в Україну може початися 15−16 лютого. Аґентство Bloomberg із посиланням на джерела серед офіційних осіб США повідомляло, що нова аґресія московитів проти України може розпочатися 15 лютого.

Керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що на кордоні з Україною перебуває 127 тисяч російських військових, але цього, на його “авторитетну” думку, замало для наступу.

Фото: BBC

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *