Арена

Країна-агресор провокує напруженість біля українських берегів на Азовському морі

Під час планової роботи з висвітлення підводної та надводної обстановки гелікоптером Морської авіаційної бригади на дистанції близько 10 морських миль виявлено корабель берегової охорони ФСБ Росії “Усть-Лабінск” з бортовим номером 393, що здійснював розвідку українського узбережжя на Азовському морі.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Після кількох обльотів над акваторією якірної стоянки, морські авіатори примусили екіпаж російського корабля відійти від українського берега на відповідну відстань.

Операція проводилась у взаємодії підрозділів Військово-Морських Сил із артилерійськими та піхотними підрозділами, що тримають оборону на узбережжі.

– У підрозділах нашого з’єднання приділяється значна увага обороні Азовського узбережжя щодо недопущення висадки ворожого морського десанту. Всіма силами і засобами необхідними для запобігання вторгнення з моря здійснюється щоденне спостереження за береговою смугою та її патрулювання, – зазначив представник командування гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Прикордонний сторожовий корабель “Усть-Лабінск” (393) уже не вперше помічається поблизу нашого узбережжя, він також здійснює моніторинг діяльности українських надводних сил на Азовському морі.

Для прикладу в ході комплексних навчань морської, авіаційної та артилерійської компонентів у лютому 2019 року, що забезпечують контроль за акваторією в районі проведення Операції об’єднаних сил, ПСКР “Усть-Лабинск” (393) та ПСКР-921 “Кизляр” (177) знаходилися поблизу району проведення навчань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *