Арена

У ФСБ вирішили, що астрономія може нанести непоправної шкоди росіянам

Федеральна служба безпеки заборонила росіянам спостерігати за зірками в межах Всесвітньої ночі тротуарної астрономії.

Як повідомив організатор акції очільник правозахисної організації “Центр громадянського сприяння” Олексій Тупіцин, влада міста Усть-Куту Іркутської області спочатку дозволила громадянам долучитись до вивчення астрономії. Та згодом повідомили, що “із ФСБ заборонили погоджувати, оскільки на заході може бути роздача матеріалів”.

Іркутський планетарій та Іркутське регіональне астрономічне товариство планували організувати спостереження за зоряним небом 21 березня в 14 населених пунктах Іркутської області. В Усть-Куті, де немає громадського телескопа, “Центр громадянського сприяння” планував на відведеному майданчику встановити два власні телескопи, повідомляє “Сибір.Реалії”. Як уточнює видання, заявку було подано за п’ять днів на стандартному бланку, до неї також було додано копії дозволів на акцію з інших міст.

Тупіцин планує написати звернення до обласного Управління ФСБ, щоб уточнити причини скасування заходу. “Чого ви боїтеся? Мультфільм “Незнайка на Місяці” такий, навіть не Орвелл уже”, – наводить його коментар “Сибір.Реалії”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *