Арена

Зеленський домовився про співпрацю з чиновником країни, внесеної до чорного списку ЄС

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Оману Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. Ключовою темою зустрічі стало обговорення нарощування торгово-економічної співпраці та інвестицій, передає прес-служба українського президента.

«Сторони обговорили зміцнення відносин між країнами, зокрема зробили акценти на нарощуванні торговельно-економічної співпраці. Також було відзначено зростання товарообігу, який торік збільшився на 10%, сягнувши $80 мільйонів, та активізацію контактів на рівні торгово-промислових палат», – йдеться в повідомленні ОПУ на сторінці в Facebook.

Зазначається, що учасники зустрічі домовилися продовжити практику українсько-оманських бізнес-форумів, на які з’їжджається багато бізнесменів з Оману.

Президент Зеленський зазначив, що Україна зацікавлена в прямих інвестиціях з Оману, наголосивши на таких перспективних галузях, як енергетика та важка промисловість, будівництво, сільське господарство, туризм, ІТ та інновації тощо.

При цьому Європейська комісія включила Оман до переліку 15-ти країн, з якими Євросоюз відмовився вести торгівлю через непрозорість податкової системи, йдеться на офіційному сайті ЄК:

«Міністри фінансів ЄС оновили список податкових юрисдикцій, з якими ЄС не співпрацює. <…> Протягом минулого року Комісія провела оцінку 92 країн за трьома критеріями: податкова прозорість, державне управління і реальна економічна активність».

За цей час, зазначає комісія, 60 країн вжили заходів для належного керування податками, було ліквідовано понад 100 непрозорих режимів.

За результатами перевірки в чорний список було внесено 15 країн. З них 5 не виконали жодних зобов’язань з часу появи першого чорного списку в 2017 році: Американське Самоа, Гуам, Самоа, Тринідад і Тобаго та Віргінські острови США. Ще 10 країн, серед яких Оман, ОАЕ і Маршаллові Острови, з сірого списку потрапили знову в чорний через невиконання взятих на себе зобов’язань.

Раніше повідомлялося, що президент Зеленський разом з сімʼєю зупинився в найдорожчому 5-зірковому готелі в Омані. Незважаючи на заплановані політичні зустрічі «на найвищому рівні», президент чомусь полетів туди «за власні кошти».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *