Арена

Єдиним словом Арестовичу вдалось схарактеризувати підготовку до війни

Наступ рашистів зі сторони Криму був дуже стрімким, вперше від початку війни в ОПУ вперше пояснили це  захоплення окупантами Херсонської області.

“Прое*али. Будемо розбиратися” – заявив радник голови ОП Олексій Арестович, відповідаючи на запитання Марка Фейгіна, чому Херсон не був підготовлений до наступу і чому не були заміновані мости.

“Хто, чого і як – будемо розбиратися. Розбиратимуться і правоохоронці. Десь некомпетентність, десь зрада – є питання. Розбираються і всім дадуть оцінки – і кадрові, і персональні, і кримінальні”, – пояснив Арестович.

Відомо, що 22 лютого президент Зеленський сказав на брифінгу з президентом Естонської Республіки Аларом Карісом про те, що він вірить “що війни не буде потужної проти України і не буде широкої ескалації з боку Російської Федерації”.

Коментуючи цю заяву Арестовича в ефірі Прямого український публіцист та політичний аналітик Віталій Портніков сказав, що після перемоги України завданням ВРУ має стати створення спеціальної комісії, яка розслідує всю підготовку до війни всіх владних структур.

“Я сподіваюся, що перше, що ми робитимемо, крім відновлення України, створимо комісії, які будуть давати чітку та вичерпну відповідь про відповідальність кожного українського чиновника за те, що було перед нападом на нашу країну. На жаль, наше суспільство, не тільки влада, відмовлялося розуміти причини цієї війни, деякі досі відмовляються, і навіть відмовлялися вірити, що якщо Україна вибере шлях до повної незалежності та інтеграції в цивілізований світ, приречена на велику війну з Росією. До неї треба було готуватись не з 2019 і навіть не з 2014 року, а з 1991. Але українське суспільство у вирішальні моменти завжди робило вибір на користь своїх ілюзій, які не мали нічого спільного з реальністю. За ці ілюзії розплачуються мільйони наших співвітчизників. Це трагедія народу, який виявився нездатним оцінити весь рівень загрози”, – сказав Портніков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *