Арена

Зеленський запевняє, що його родина не залишала території України

Президент закликав політиків і нуворишів (Ахметов, Пінчук, Новинський, Колєсніков, Хмельницький та инші), які раптом вилетіли чартерами, повернутись в Україну.

Родина президента Володимира Зеленського залишається з ним в Україні. Про це він заявив на пресконференції після зустрічі з німецьким канцлером Олафом Шольцом. Також Зеленський прокоментував виїзд частини політиків, бізнесменів і дипломатів із країни.

«Моя родина завжди зі мною. Завжди з Україною, це без патосу. Я – президент, моя дружина – перша леді, повинна показувати своїм прикладом, як мають поводитися сім’ї», – зазначив президент.

ЗМІ напередодні з посиланням на трекер польотів повідомили, що лише 13 лютого з Києва вилетіли приблизно 20 чартерів олігархів, бізнесменів та політиків. Коментуючи це, Зеленський сказав, що «громадянин не той, у кого паспорт, а той, хто сьогодні в Україні».

«Я вважаю, що у великий час живемо. Щодо політиків, дипломатів, бізнесменів: ви сказали, що 30 чартерів лише за вчора – це говорить, що у нас багата країна… Головне, щоб вони порожніми улітали, а не вивозили щось з України», – заявив Зеленський.

Президент наголосив, що залишаються «надійні та громадяни України». А політиків, зокрема народних депутатів, Зеленський закликав повернутися до України упродовж доби.

«Мені здається, що це серйозний виклик. Я думаю, що ми повинні надати їм сиґнал – справедливий, насамперед від Верховної Ради, від спікера, від держави, і я від себе особисто хотів би їх попросити, щоб протягом 24 годин вони вже когось зі своїх рідних привезли, щоб вони таки вже повернулися в країну», – сказав Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *