Політвернісаж

Уряд України бреше про ненаявність обмеження на пересування по Україні

Кабінет міністрів поки що не має наміру вводити обмеження на пересування по Україні. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на брифінгу 14 березня за результатами засідання уряду.

“Пропоную всім бути в такому позитивному, наскільки це можливо, звичайно, за нинішніх обставин, стані. Але точно жодних обмежень усередині країни поки що ми не створюємо”, – сказав він.

Міністр також зазначив, що обмеження на в’їзд і виїзд із країни не стосуються експортних та імпортних операцій, оскільки економіка також є важливою складовою в боротьбі з коронавірусом.

Криклій наголосив, що громадський транспорт, потяги, літаки, а також залізничні вокзали дезінфікують щодня.

Раніше повідомлялося, що з 15 березня Україна призупиняє залізничне сполучення з Польщею.

Від опівночі 17 березня протягом двох тижнів будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Втім, інформація Кабміну про відсутність обмежень є неправдою, оскільки за наполяганням влади в Житомирі скасували автобусні рейси до Радомишля, де 13 березня зафіксували перший в області випадок коронавірусу. Тобто фактично Радомишль є транспортно ізольований.

Нагадаємо, що голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що оперативний штаб, створений при облдержадміністрації, рекомендував перевізникам скасувати рейси зі сполученням «Житомир-Радомишль» та «Київ-Радомишль».

Як інформувала онлайн-газета “ПолітАрена”, 13 березня в інфекційному відділенні Радомишльської райлікарні померла 71-річна пацієнтка, в якої діагностували коронавірус після повернення з Польщі.

Наразі в Україні офіційно підтверджені 3 випадки коронавірусу, крім Житомирщини його діагностували у 2 чоловіків у Чернівцях.

Станом на ранок суботи, 14 березня, у світі підтверджено 145 374 випадків коронавірусу. Найбільша кількість заражених – у Китаї (80 973), Італії (17 660), Ірані (11 364), Південній Кореї (8 086), Іспанії (5 232). Зафіксовано 5 429 смертей від коронавірусної хвороби. Одужали 71 694 людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *