Арена

Кияни та мешканці області житимуть в режимі надзвичайної ситуації

У Києві та області оголошено режим надзвичайної ситуації  через епідемію  та нові випадки захворювання на коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба Київської облдержадміністрації.

“Проаналізувавши епідемічну ситуацію на території Київської області, спричинену вірусом COVID-19, вирішили класифікувати її, як “Медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня” та тимчасово ввести на території Київської області режим надзвичайної ситуації”.

Таке рішення прийняли 18 березня на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської ОДА.

Керівником робіт з ліквідації надзвичайної ситуації призначили Олега Торкунова, заступника голови КОДА, а керівником штабу з ліквідації наслідків – Максима Іонова, директора департаменту охорони здоров’я КОДА.

Засідання відбулося під головуванням Василя Володіна, т.в.о. голови Київської ОДА.

За словами Володіна, в області працює гаряча лінія: “За телефоном: 0456-31-00-46 лікарі-консультанти надають необхідну інформацію про коронавірус та про допомогу при підозрі на COVID-19”.

Йдеться не про надзвичайний стан, який може ввести лише президент у всій країні чи в окремих регіонах відповідним указом, а опісля за це рішення повинна проголосувати Верховна Рада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *