Арена

Якщо вмієш добре співати – співай, смішиш людей – сміши

Сьогодні Вакарчук заявив, що складає мандат.  Він робить це вже вдруге. Рівно рік тому Вакарчук давав агітаційний концерт у Хмельницькому, а пізніше “Океан Ельзи” об’їхав сотні міст України, завдяки чому неіснуюча до весни 2019 року партія отримала 5,82%.

Вакарчук, як і Зеленський, довго тримав інтригу навколо питання – чи піде він у президенти і зізнавався, що йому подобається тримати людей “в очікуванні”.

Вже, коли стало зрозуміло, що відбудуться дострокові парламентські вибори, Вакарчук нашвидкоруч організував партію Голос.

“Я йду, жертвуючи своєю кар’єрою і ставлячи на кон усю свою репутацію, щоб разом з чесними, порядними та професійними людьми, які знають, що робити, змінювати цю країну”, – сказав співак у червні 2019 року.

А вже сьогодні, кидаючи всіх своїх колег і виборців, які голосували саме за його ім’я, а не за невідому нікому Кіру Рудик, яка б не провела жодної партії до парламенту, він заявив що партія впорається і без нього, а також те, що його ображають.

За останніми опитуваннями, зараз би партія “Голос” набрала б на виборах трохи більше 2%.

Святослав Вакарчук вже пробував себе у політиці після Помаранчевої революції, зайшовши до парламенту в 2007 році. Як і у 2019 – після позачергового розпуску Верховної Ради.

“Безперервні міжпартійні та внутрішньопартiйнi суперечки, якими так переймаються ті, хто мають вести Україну вперед, деморалізують суспiльство всередині країни, та підривають її авторитет назовнi. Полiтичне життя держави звузилося до безжальної сутички за владу. Її жертвами стають не лише моральнi принципи, а й нацiональнi iнтереси, про якi так часто говорять політики всiх кольорів i таборiв”, – так пояснив свою першу відставку Вакарчук і пообіцяв повернутися до активного громадського життя.

Лідер парламентської фракції “Голосу” Сергій Рахманін розповів в інтерв’ю, що фінансово партії буде важко, без Вакарчука, як і з ним.

“Наскільки нам важко буде з фінансової точки зору? Думаю, буде важко. Але це жодним чином не пов’язано з відходом Святослава Вакарчука від парламентської діяльності. Це буде пов’язано в принципі з кризою, яку переживає країна. Людям, які готові жертвувати на партію, буде складніше знаходити такі кошти. У нас не було ніяких особливих спонсорів, які теоретично можуть піти у зв’язку з відходом Вакарчука від діяльності. Це я абсолютно відверто заявляю”, – сказав Рахманін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *