Арена

Поліціянти почали “заробляти” гроші на карантині

Національна поліція України склала 1415 адміністративних протоколів через порушення правил карантину, уведеного урядом через пандемію коронавірусу. Також розпочала 9 кримінальних проваджень.

Про це повідомила пресслужба правоохоронців.

Там зазначили, що найбільше адмінпротоколів (838) склали на працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб. 228 — на керівників торговельних закладів, ресторанів та кафе. Ще 159 — на водіїв громадського транспорту та 136 — на керівників підприємств і установ.

«Сьогодні до несення служби залучено близько 14700 поліцейських та 2360 військовослужбовців Національної гвардії України. Правоохоронці продовжують заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції та охорони публічної безпеки», — зазначили в Нацполіції.

20 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив перше в Україні рішення за порушення правил щодо карантину людей. Він оштрафував жінку на 17 тисяч гривень.

Раніше в Івано-Франківську поліціянти склали адмінпротокол на виконувача обов’язків директора візового центру, адже до установи під час карантину вишикувалася довга черга.

17 березня в Україні посилили відповідальність за порушення санітарних норм під час поширення коронавірусної інфекції.

Станом на ранок 22 березня в Україні офіційно підтверджено 47 випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (3), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (1), Тернопільській (1), Харківській (1, але жінка фізично перебуває на Київщині) областях і в Києві (10 за словами міського голови Віталія Кличка, 9 за даними МОЗ).

Три з них летальні — померли 71-річна жінка у Житомирській області, 56-річна жінка — в Івано-Франківській та 33-річна — у Чернівецькій.

Нагадаємо, що Зе!команда встановила драконівські штрафи за порушення карантину. Днями Шевченківський райсуд Києва визнав винною у порушенні правил карантину жительку столиці, яка продавала продукти з рук у невстановленому місці. Її оштрафовано на 17 тисяч гривень.

17 березня Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)». 18 березня його підписав президент Зеленський.

Згідно з документом, зокрема, порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених зокрема законом «Про захист населення від інфекційних хвороб», а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями тягне за собою накладення штрафу на громадян у сумі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 34 тис. грн), на посадових осіб – у розмірі від двох до десяти тисяч НМДГ (від 34 тис. до 170 тис. грн). За звільнення під час карантину керівників чекає штраф до 51 тисячі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *