Арена

Нові умови навчання – пригода та позитивний досвід для наших дітей

Наразі, через карантин, батьки і діти опинились у полоні своїх комфортних домівок. Та це не є приводом для припинення навчання, вважає Владислава Магалецька, член Национальної ради реформ, віце-президент SigmaBleyzer и AgroGeneration.

Гарна новина в тому, що зараз 2020 рік і людство має величезні ресурси для розв’язання такої проблеми. Це рішення – онлайн платформи для дистанційної та змішаної освіти.

Вивчаючи практики зарубіжних освітніх закладів, можна зазначити, що школи в більшості країн світу, розуміючи тенденцію зростання епідемії, поступово переходять на e-learning.

На жаль, більшість шкіл України не були готові до такого швидкого розвитку подій. Через це введення практик дистанційного навчання є дуже важким для нашої системи освіти.

Діти сидять вдома, батьки не розуміють, що з ними робити, а вчителі у розпачі – ЗНО, ДПА та підсумкові іспити ось-ось повинні були розпочатися.

Розуміючи цю тенденцію, українська онлайн-платформа для вивчення математики Global Innovative Online School винайшла рішення та запропонували усім школам України безкоштовне користування платформою на період карантину.

Платформа має офіційний гриф Міністерства освіти і науки України, та відповідає всім стандартам шкільної програми.

Звернувшись до МОН Владислава взнала, які ще програми з дистанційного навчання зараз пропонуються школам та вчителям.

Є така собі програма МійКлас, проте вона, здається, ідентичною російській платформі ЯКлас. Платформа МійКласс має багато русизмів та неякісний переклад з російської мови, а її навчальна частина не відповідає українській програмі.

Цікаво, що те саме зараз ще просувають для початкової школи: вчи.юа – копія учі.ру. Цікаво, чому “платформи-клони” промотують серед наших дітей.

Діти сьогодні зростають у цифровому світі і для них цілком природним є цифрове середовище, яке вони використовують для отримання та обміну інформацією. Отже, для них не є проблемою навчатися онлайн дистанційно, навпаки – це нова цікава пригода для дитини!

Тож не вагайтесь – використовуйте дистанційне навчання для своєї дитини чи класу вже зараз.

Для навчання можна, також скористатись такими українськими платформами як Prometheus, Edera, BYMonline, Wisecow.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *