Арена

Українська церква обіцяє не залишатись осторонь проблеми з епідемією

ПЦУ у разі потреби готова надати свої приміщення хворим на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав митрополит Епіфаній.

“Церква — завжди зі своїм народом, навіть у найскладніші часи…. Приміщення, які є в моєму розпорядженні як Митрополита, за потреби будуть надані для прийому хворих. Тож найближчими днями вони будуть підготовлені, щоби у разі необхідності прийняти потребуючих обстеження чи лікування. Так ми будемо робити всюди, де є можливість та буде потреба, в єпархіях по всій Україні. Тож і цей непростий період пройдемо пліч-о-пліч разом”, — написав Епіфаній.

Він нагадав, що у відповідності до роз’яснення Священного Синоду можна, щоби богослужіння у храмах звершували лише священнослужителі та церковнослужителі, без особистої присутності мирян.

“Ми й надалі будемо звершувати богослужіння, приносити Безкровну Жертву за всіх і за все, знаючи, що кожен із вас долучається до нашої спільної молитви з дому, вмикаючи онлайн чи телетрансляцію. В інший час — протягом всього тижня — двері наших храмів залишатимуться відкритими для кожного, для особистої молитви, спілкування, прийняття Таїнств”, — написав Епіфаній.

Митрополит також зазначив, що “коронавірус буквально „закрив“ людей вдома, але він „відкрив“ дещо інше — те, що було приховане: недоліки в системах нашого життєзабезпечення, в організації життєдіяльності громад, у життєвих пріоритетах”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *