Арена

Очільник президентської фракції потрапив у скандал через Порошенка

Арахамія вкотре потрапив у скандал через власну політичну неосвіченість. Він обурився тим, що Порошенко зміг зібрати позачергову сесію із законом про коронавірус.

В одному з Telegram-каналів “Слуги народу” він “запропонував” колегам не приймати закон “Європейської Солідарності”, а прийняти власний, від “слуг. Скани переписки опублікував “Цензор”.

В той же час, в ефірі одного з телеканалів експерт з політики Олександр Солонтай висловив думку, що таким чином “голова слуг” виявив власну дріб’язковість.

“А тут саме зашквар в тому, що давайте ми заберемо політичну ініціативу. Це, по-перше, мілко. По-друге, не гідно після того, як разом голосували земельну реформу. Вчора ж це твій партнер у складному питанні. Що, медицина і коронавірус – це легкі питання? Це складне питання епідеміологічне і так далі. В земельній реформі ви ж поділилися славою з негативом, так і поділіться тут славою з негативом з партнерами. Тим більше, коли опозиційний партнер сам перший лізе на передову. Тобто на четвер уже скликане засідання, вже є засідання Верховної Ради, вже нікуди від цього не відійдеш. Ти не з’явишся на це засідання – погано. З’явишся на це засідання – ну так ділись тоді ініціативою з партнерами, підтримай партнерів, дай можливість, дай фішку опозиції і так далі. Тим більше, що треба рішати глибинніше і складніше питання: що робити з другим рівнем медицини? Це набагато складніше питання, ніж первинне питання. Тому мені здається, Арахамія… Просто от проявилася його недосвідченість для політичної діяльності”, – пояснив Солонтай.

Так експерт прокоментував опубліковану переписку Арахамії:

“…Петя [Петро Порошенко] без нас зміг скликати позачергову сесію з законом про коронавірус… Щоб не віддати Петі в руки ініціативу, ми зареєстрували власний законопроєкт… У середу проведемо на комітеті і треба всім бути, щоб не допустити прийняття їхнього закону, приймемо наш і заберемо політичні дивіденди”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *