Арена

Лукашенко ставиться до власних громадян так само, як свого часу “людожер” Сталін

Станом на 7 травня у Білорусі зареєстровано 20 168 осіб з позитивним результатом аналізу на COVID-19.

Про це оголосило Міністерство охорони здоров’я країни, передає TUT.by.

Приріст за останню добу склав 913 нових інфекцій. Одужали і виписані – 5067 пацієнтів, приріст за добу склав 679 осіб. Всього від початку епідемії в Білорусі вже проведено 229 тисяч 466 тестів.

Завідувач відділення Мінської обласної лікарні, епідеміолог Віктор Сущевич прогнозував пік захворюваності на двадцяті числа травня. Після цього епідемія, за його розрахунками, піде на спад.

Відомо, що президент Білорусі Александр Лукашенко не збирається скасовувати військовий парад 9 травня.

Відомий публіцист, політичний журналіст Віталій Портников вважає, що така поведінка Лукашенка демонструє його близькість до поведінки людожера Сталіна, якому було начхати на людські життя і він міг “не стоятиза ціною” якщо потрібно виконати ритуал, або отримати перемогу.

“Лукашенко є прямим спадкоємцем радянських бонз – тих самих, що закидали німецькі танки тілами радянських солдатів або проводили першотравневі демонстрації після Чорнобиля. У Радянському Союзі цінність людського життя наближалася до нуля і, звичайно, жоден генеральний секретар ЦК ніколи не скасував би парад або демонстрацію через якийсь невидимий коронавірус, навіть якби знав, що в результаті вимруть міста. Урочисте засідання, парад, демонстрація – у всьому цьому ритуалі, який прискіпливо копіював церковні обряди, був сенс існування комуністичної нісенітниці. І ця нісенітниця завжди пишалася саме тим, що ніколи не пасувала перед ритуалом. Засідання – в метро, ​​з параду – на фронт, а чи є в учасників параду зброя, щоб оборонятися від ворога, до справи відношення не має. Головне – промарширували перед вождем.

І в цьому сенсі Лукашенко дійсно отримує почесний приз у вигляді параду, отримує патент на подальше умертвіння білорусів”, – пише Портников.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *