Арена

У Венедіктової з’явиться нагода “закрити” Порошенка, завдяки “ексрегіоналу”?

Народному депутату Андрію Деркачу, колишньому члену Партії регіонів, за його словами, журналісти передали аудіоматеріали, які можуть свідчити про вплив Байдена на Порошенка. Самі записи розмов, за ствердженням нардепа, робив особисто Порошенко.

Про це Деркач заявив під час онлайн-конференції в агентстві Інтерфакс.

“Ми оприлюднимо записи телефонних розмов із голосами, схожими на голоси Петра Порошенка і Джозефа Байдена, що свідчать про факти міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні. Ці розмови чітко показують… Україною керував Байден”.

Нардеп додав, що перша тема записів стосується отримання “$1 млрд в обмін на збереження схем Burisma і міжнародної корупції”. Ці записи, за словами Деркача, датовані 2015-2016 роками і в них йдеться про необхідність звільнення на той час генпрокурора Віктора Шокіна, “який тоді розслідував справу Burisma і вийшов на Байдена”.

Депутат стверджує, що отриманий $1 млрд був спрямований на отримання військових держзамовлень підприємствами, що мають стосунок до Порошенка.

Друга тема записів, за словами Деркача, стосується розвалу парламентської коаліції і майбутніх виборів у лютому 2016 року. Мовляв, Порошенко визнавав, що коаліції немає, але замість оголосити перевибори, як того вимагає Конституція, він дотримувався обіцянок, даних особисто Байдену, і блокував відставку Кабміну.

Також, за його словами, в аудіозаписах йдеться про вплив Байдена через наглядові ради великих держпідприємств.

Деркач додав, що передав усі “багатогодинні записи разом із заявою про держзраду, а також факти міжнародної корупції до Офісу генерального прокурора… для реєстрації кримінального провадження”.

Він також заявив, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков блокує створення слідчої комісії, яка “могла б ефективно розслідувати факти міжнародної корупції”.

У партії ЄС заявили, що ці аудіофрагменти є російською провокацією і були “сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію”. Метою фальсифікації називають бажання підірвати двопартійну підтримку України з боку США, яку вибудовував Порошенко.

“Не випадково, що ключовим спікером у цій справі є представник п’ятої колони, відомий своїми зв’язками з Росією, Андрій Деркач”, – заявили у партії ЄС.

Як повідомляла раніше онлайн-газета ПолітАрена, ексгенпрокурор Рябошапка, свого часу, назвав всі справи проти Порошенко “юридичним трешем”, а пізніше заявив, що Ірина Венедіктова сприяла його звільненню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *