Арена

Журналісти вказали на можливе фабрикування фактів у справі Шеремета (ВІДЕО)

Журналісти “Слідства.Інфо” у своєму розслідуванні заявили, що слідчі поліції, які займаються справою про вбивство Павла Шеремета, скоротили маршрут чоловіки й жінки, які підклали вибухівку під авто загиблого. На їхню думку, це було зроблено, щоби версія правоохоронців виглядала переконливішою.

У тексті офіційної підозри, отриманої Андрієм Антоненком, Юлією Кузьменко та Яною Дугарь, йдеться, що Кузьменко та Антоненко залишили місце парковки машини Павла Шеремета й через двори повернулися на вулицю Олеся Гончара, де через Чеховський провулок повернули у квартал між вул. Бульварно-Кудрявська та Гончара. Про це повідомляє “Слідство.Інфо”.

Однак у розслідуванні журналістів, яке базується на відео з камер відеоспостереження, йдеться, що маршрут підозрюваних не відповідає описаному в підозрі – вони пішли далі.

На думку журналістів, поліція “скоротила” маршрут, щоби підтвердилася їхня версія – чоловік і жінка, які підклали вибухівку в ніч перед вбивством, повернулися в будинок на вул. Гончара 28Б. Там, за версією слідства, у той час проживав підозрюваний Антоненко, хоча він це заперечує.

Згідно з оприлюдненими поліцією й журналістами даними, у ніч з 19 на 20 липня 2016 року чоловік і жінка вийшли з арки на вул. Гончара в Києві, через двори пройшли до машини Шеремета, куди жінка прикріпила вибухівку. На записах камер видно, що вони пішли з місця злочину прилеглими вулицями.

“У фільмі “Вбивство Павла” журналісти “Слідства.Інфо” оприлюднили відео з камер спостереження, яке раніше не показувала поліція. З нього видно, що востаннє пара показується на відео на алеї на вул. Бульварно-Кудрявській, а далі зникає”, – повідомили журналісти.

Під час брифінгу в грудні 2019, коли глава МВС Арсен Аваков повідомив про затримання ймовірних учасників злочину, було показано відео з тим маршрутом, який оприлюднили журналісти: востаннє пара з’являлася на вул. Бульварно-Кудрявській.

“Варто зазначити, що квартал, у якому відбулося вбивство, – старої забудови й багато вулиць і двори прохідні наскрізь. Однак ні журналісти, ні поліція раніше не демонстрували відео, яке підтверджувало б, що підозрювані “через двори повернулися на вул. О. Гончара”, як мовиться в тексті підозри”, – додали журналісти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *