Арена

Італійські ЗМІ закликали об’єктивно поставитись до справи Марківа

Посол України в Італії Євген Перелигін закликав італійські ЗМІ об’єктивно висвітлювати справу українського нацгвардійця Віталія Марківа.

“Трагічна історія італійського репортера Андреа Рокелле не повинна розглядатися поза контекстом російської агресії, проти якої боролися захисники України, серед яких і Віталій Марків. Незважаючи ні на що, я вірю в справедливість італійської судової системи, яка повинна продемонструвати свою неупередженість, повернувши свободу і гідність Віталію Марківу”, – цитує посла пресслужба посольства на сторінці у Facebook.

Верховна Рада просила ще в січні президента і парламент Італії забезпечити прозорість, об’єктивність та неупередженість апеляційного провадження стосовно старшого сержанта Національної гвардії України Віталія Марківа.

Відомо, що на днях проводили слідчий експеримент. Попередній висновок свідчить про те, що постріли лунали з місця, яке контролювали бойовики.

За словами експертів, “від місця, де ховались журналісти, до місця, звідки вели вогонь — ми визначили — це до 400 метрів — 200-300 метрів. Марків же знаходився на відстані 1,8 тис. метрів — на горі Карачун”.

На переконання експертів Марків не міг бачити журналістів, і не міг стріляти у них чи корегувати вогонь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *