Арена

Путін готовий чекати в гості Зеленського чи иншого президента України?

Путін упевнений, що візит керівництва України до Москви неминуче відбудеться, це питання часу.

Про це президент країни-агресора розповів у своєму інтерв’ю для фільму “Росія. Кремль. Путін” на телеканалі “Росія-1”.

На питання, чи можливий рано чи пізно візит глави України до Росії, хто б не очолював Україну, Путін сказав: “Я думаю, що це неминуче. Звичайно, це відбудеться, питання – коли. Але ми почекаємо”.

Відповідаючи на питання, як він оцінює заяви президента України Володимира Зеленського про роль СРСР в початку Другої світової війни, Путін зазначив: “Применшувати значення того, що зроблено українським народом в ході Великої вітчизняної війни, а саме це і було зроблено чинним президентом України – це означає завдати серйозної моральної рани всім, хто дорожить героїчним минулим українського народу”.

Раніше Путін опублікував статтю в американському журналі National Interest, де виклав власне бачення причин Другої світової війни.

На його думку, відповідальність за розв’язання війни лежить на всіх світових державах, “кожна з яких зробила фатальні помилки, зарозуміло вважаючи, що може перехитрити всіх”. Не міг Путін оминути Польщу, яка “азом з Німеччиною “взялася розчленувати” Чехословаччину”. Коментуючи захоплення Литви, Латвії та Естонії, Путін заявив, що це відбулося “у повній відповідності з міжнародним правом і за згодою влади цих країн”.

Політичний журналіст Віталій Портников пише у своєму Телеграм-каналі, що сьогодні неможливе повторення зустрічі у Ялті, адже сьогодні Росія більш залежна від Європи, аніж навпаки.

“Он ведь не только пишет. Он дестабилизирует все, к чему только не прикоснется. Ближний Восток, постсоветское пространство, Африка, какие-то нелепые отравители, вмешательство в американские выборы – да чего там перечислять. В своей публицистической ипостаси Путин – серьезный политик, думающий о будущем мира. В своих реальных действиях он стареющий подросток с ядерной бомбой, которого можно угомонить, только дав ему то, чего ему хочется. Чего ему хочется? Украину? Сирию? Беларусь? Бывший Советский Союз? Может, еще Ливию? Или вообще половину Ближнего Востока? Ему в самом деле нужна Центральноафриканская республика или он так забавляется, щекочет нервы французам? А вот проведете Ялту-2 и узнаете. Своим хулиганством он, по сути, принуждает западных партнеров к такой Ялте, а своими статьями объясняет, как от него лучше откупиться. То, что современный мир уже давно не функционирует так, как этого хотелось бы российскому президенту Путина, похоже, абсолютно не интересует”, – пише Портников.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *