Без рубрики

Студенти не бажають, аби ними керував плагіатор

Під Міносвіти зібрався масовий протест через призначення ректора Черкаського національного технологічного університету Сергія Шкарлета виконувачем обов’язків міністра.

Учасники мітингу прийшли в масках з обличчям Шкарлета й ексміністра освіти часів Віктора Януковича – Дмитра Табачника, передає кореспондент LB.ua.

В акції “СтопШкарлет” взяли участь кілька сотень людей, зокрема студенти та діячі науки.

Представниця антиплагіатної ініціативи “Дісергейт” Світлана Вовк зазначила на акції, що факт академічного плагіату в дисертаційній роботі Шкарлета доведений, передає “Укрінформ”.

“Саме наш викривач викрив факт академічного плагіату в роботі в. о. міністра освіти… Академічний плагіат неприйнятний, це ознака паразитизму, вторинності.… Ми проти академічного плагіату як прояву деградації вищої освіти й науки України. Тому не місце людині, яку викрили на академічному плагіаті, у високих кабінетах. Ми проти негативного відбору кадрів, який ми бачимо на цьому прикладі”, – заявила Вовк.

Відомо, що 2 червня ректори вишів на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським запропонували призначити ексрегіонала, ректора черкаського вишу Шкарлета, міністром. Через добу після появи інформації про цю кандидатуру на сайті помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях опублікували інформацію про плагіат у монографії в авторстві ректора Чернігівського НТУ й кандидата в міністри освіти.

Автор статті стверджує, що в монографії використовували цілі блоки тексту, який був опублікований на три роки раніше. При цьому посилань у роботі Шкарлета на цю наукову працю немає.

Колишня міністерка освіти Новосад заявила, що Шкарлет купив позашляховик VW Amarok за гроші, які могли піти на доплати викладачам.

Профільний комітет Ради не підтримав призначення Шкарлета, після чого Кабінет Міністрів призначив його виконувачем обов’язків міністра.

Прем’єр Шмигаль заявив, що Верховна Рада не відмовлялася призначати Шкарлета, а Кабмін зробив його в.о., щоби дати шанс “проявити себе, показати стратегію, філософію, навички і професіоналізм”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *