Арена

“Вагнерівці”, яких віддали Путіну, зізнались у збитті літаків на Донбасі (ВІДЕО)

“Вагнеровці”, яких затримали у Мінську, а потім віддали Росії, зізналися у тому, що вони збивали українські літаки на Донбасі.

Таку інформацію на своєму YouTube-каналі оприлюднила журналістки Яніна Соколова. Вона опублікувала спілкування агентів українських спецслужб з бойовиками Вагнера на етапі “найму на роботу”.

Перший на записі – чоловік, який представився як Денис Харитонов, військовослужбовець РФ, докладно розповідає і показує зняте ним відео того, як він 23 липня 2014 року збив з переносного зенітно-ракетного комплексу два українських штурмовика Су-25 299-ї бригади тактичної авіації в районі села Маринівка, працюючи в складі російського батальйону “Степ”.

Крім того Харитонов показує два російських державних ордена “За заслуги”, одним з яких його нагородив у Кремлі помічник Путіна Владислав Сурков, показує фото, документи. Розповідає, що стріляти з ПЗРК його навчили на базі 22-ї бригади спецназ ВС РФ.

Також на записі присутні більш короткі вербувальні розмови ще з кількома бойовиками ПВК.

Журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook зазначив, що “українські спецслужби проявили приголомшливий професіоналізм, гідний найвищої оцінки, знайшовши стрільців ПЗРК, виявивши в Росії тих, хто збивав наші літаки, встановивши контакт і придумавши спосіб як доставити негідників на нашу територію”.

Бутусов підкреслив, що Харитонов був на Донбасі якраз в той час і в тому місці, коли інші російські військовослужбовці збили МН17, і без сумніву, Харитонов міг дати цінну інформацію для міжнародного трибуналу.

Раніше інформацію про найманців РФ та спецоперацію СБУ повідомляв народний депутат Олексій Гончаренко у своєму відеоблозі.

“Проте, – він зазначив, що, – хтось “злив” цю інформацію і “вагнерівці” залишились у Білорусі, а Лукашенко скористався ситуацією. Операція провалилась. З чиєї вини? Без сумніву, з вини “крота”, який має високе становище та входить до оточення Зеленського”.

Нардеп наголосив, що зараз потрібно уважно стежити за ситуацією, оскільки РФ відомі ті, хто все це готував.

В той же час голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов назвав спецоперацією російських спецслужб інформацію про те, що СБУ нібито готувала затримання російських бойовиків ПВК “Вагнер” на території України, яке зірвалося після наради в Офісі президента.

“Достатня кількість фактів свідчить про те, що це спецоперація російських спецслужб. По-перше, десятки людей із досвідом бойових дій в гібридних конфліктах у різних країнах, у тому числі на Донбасі, з’явились у столиці Білорусі прямо напередодні доленосних президентських виборів.

По-друге, лише необізнана людина може повірити у казку, ніби цих «наївних» бойовиків могли обманом затягнути до Мінська.

Усі ці так звані «приватні» військові компанії працюють у прямому підпорядкуванні російських силових структур та ніколи не діють без їхнього дозволу чи координації. Навіть, якщо виконують «приватні» замовлення”, – заявив Бурба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *