Арена

Московити вкрали на окупованих територіях зернових на сотні мільйонів доларів

Московитські покидьки намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України.

Рашистські окупанти вивезли з окупованих територій України сотні тисяч тонн зернових. Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного телемарафону.

“Росіяни просто використовують тактику початку 20-го століття з крадіжками зерна і вивезенням його. На сьогодні ми вже маємо підтверджені факти про те що кількасот тисяч тонн зернових було вивезено сумарно з Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей. В цілому на цих територіях із запасів фермерів які формували його перш за все для виконання посівних робіт. Також ми формували ці запаси для переробки на борошно, для випікання хлібу для українців які живуть на цих територія… там знаходилось близько 1,5 млн тонн таки зернових”, – розповів Висоцький.

Висоцький зазначив, що з огляду на світові ціни ця продукція може коштувати сотні мільйонів доларів.

“Є великий ризик, що це буде просто вкрадено й вивезено на користь РФ”, – додав Висоцький.

У Красноярському краї депутати вирішили поповнити власний фонд сільськогосподарської продукції завдяки постачанням з тимчасово захопленої частини Херсонщини. Проте згодом новина про це зникла із сайту законодавчих зборів краю.

Запорізька військова адміністрація повідомила про те, що окупанти фурами вивозять українське зерно у Крим.

Раніше Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомив, що московитські почвари намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України.

У Центрі відзначили, що згідно з повідомленням української омбудсменки Людмили Денісової, ворог вивозить до кримського півострова зерно, викрадене в українських фермерів. Зокрема, окупанти пограбували Новоолексіївський елеватор і вивезли зерно до Криму. Підтвердженням цьому можуть слугувати повідомлення жителів Севастополя щодо того, що кілька днів тому запрацював морський термінал з перевалки зерна, запасів якого в Криму просто не існує.

Водночас, росіяни дозволили фермерам Херсонщини сіяти виключно зерно та соняшник, і лише якщо останні погодяться безкоштовно віддавати 70% майбутнього врожаю окупантам. Більшість фермерів відмовляється від такої співпраці, додали у центрі.

“Не хочеться проводити паралелі, але майже так само чинили в Україні більшовики”, – зазначено у повідомленні.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *