Арена

Часто українці самі винні у тих трагедіях, які з ними трапляються

Люди, які потерпають від повеней, повинні взяти і на себе відповідальність за всі такі трагедії, що їх немало трапилось цього літа. Масштабні повені в Карпатах в першу чергу пов’язані з вирубкою лісу, та з будівництвом житла на потенційно небезпечних ділянках.

Як розповіла в ефірі Апостроф Live голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, паводки, звісно, траплялись би, навіть якби люди зовсім не вирубували ліс, проте будівництво це вже зовсім інше.

“І питання будівництва житла – навіщо відшкодовують кошти тим людям, які будують своє житло на небезпечних ділянках, таких як прибережні смуги гірських річок. Люди повинні усвідомлювати ризики, а не бігти до влади за грошима, коли їх будинки постраждали від паводків. Ось коли у людини повністю не буде надій на відшкодування, тоді вже вона буде усвідомлювати, що там не можна нічого будувати”, – зазначила Тимочко.

Еколог наголосила, що потрібно діяти комплексно на випередження, інакше восени в карпатському регіоні знову будуть такі ж проблеми.

Відомо, що цього літа затоплення на заході України перевищило масштаби стихійного лиха 2008 року. Внаслідок повеней руйнувались будинки та гинули люди. Повінь на Західній Україні знищила близько 22 тисяч домогосподарств та присадибних ділянок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *