Арена

Лещенко, якого підсадили на леґальну зарплатню, вимагає розслідувати “здачу Криму”

Народний депутат України VIII скликання Сергій Лещенко заявив, що за часів свого депутатства подавав звернення в прокуратуру з вимогою дослідити дії тодішнього українського керівництва стосовно зради українських національних інтересів шляхом “здачі Криму”.

Про це він заявив під час прямого ефіру на своєму YouTube-каналі.

“Як народний депутат я подавав звернення в прокуратуру дослідити зраду українських національних інтересів людьми, які контролювали державну владу на той момент на місцевому та центральному рівні. Було висунуто підозру багатьом суддям, прокурорам, які зрадили Україну та перейшли на російський бік. Потім я отримав відповідь, що инші питання не досліджувалися. Я повторно звернувся: “А давайте дослідимо дії керівництва Української держави на предмет зради національних інтересів – “здачі Криму”. Немає в цьому жодних проблем. В той момент в Україні була леґітимна, як вона вважає, влада. Турчинов, і так далі. Вони просто мають дати відповідь на питання: “Що це було? Чому Крим ми втратили?” – сказав Лещенко.

Нагадаємо, що нещодавно ДБР оприлюднило результати розслідування, які свідчать, що серед головних причин окупації Криму Росією стали злочинні дії із підриву боєздатности української армії, які розпочалися у 2012 році за часів президентства Віктора Януковича і тривали аж до вторгнення бойових підрозділів РФ на територію АР Крим у лютому 2014 року.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, член наглядової ради “Укрзалізниці” Сергій Лещенко менш ніж за пів року отримав 1,4 млн грн зарплатні на посаді, хоча компанія вже на межі банкрутства, скорочує робітників та переходить на чотириденний режим роботи.

Нагадаємо, в січні 2020 року Сергій Лещенко очолив Комітет з питань комплаєнсу та антикорупції в “Укрзалізниці”, але компанія не перестає фіґурувати в безлічі корупційних скандалів щодо непрозорих закупівель, неякісних ремонтів вагонів, локомотивів та намірах постійно підвищувати тарифи на вантажні та пасажирські перевезення.

У середині червня СБУ заявила, що “Укрзалізниця” закупила неякісні запчастини більш ніж на 100 млн грн. Операцію організували представники комерційних структур за участи посадових осіб УЗ.

Пізніше в. о. голови правління держкомпанії Іван Юрик заявив, що «Укрзалізниці» потрібно 50 млрд грн державних дотацій щорічно для стабільної роботи.

Наприкінці травня цього року Сергій Лещенко пояснив, що отримує 332 тис. грн зарплати.

До відома, 18 грудня 2019 року уряд призначив екснардепа Лещенка членом наглядової ради «Укрзалізниці».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *