Політвернісаж

Ефективність праці “антикорупціонера” не відповідає рівню його зарплатні?

Член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко менш ніж за пів року отримав 1,4 млн грн зарплатні на посаді, хоча компанія вже на межі банкрутства, скорочує робітників та переходить на чотириденний режим роботи. Про це у Facebook написала народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк, повідомляє “Українська правда”.

“Доходи членів наглядової ради “Укрзалізниці”. Тої залізниці, яка перейшла на чотириденну роботу, тої, де діряві потяги, тої, яка на межі банкрутства…”, – зазначила депутатка.

За інформацією депутатки, така заробітна плата Лещенко виплачена за період січень-квітень 2020 року.

Нагадаємо, в січні 2020 року Сергій Лещенко очолив Комітет з питань комплаєнсу та антикорупції в “Укрзалізниці”, але компанія не перестає фіґурувати в безлічі корупційних скандалів щодо непрозорих закупівель, неякісних ремонтів вагонів, локомотивів та намірах постійно підвищувати тарифи на вантажні та пасажирські перевезення.

У середині червня СБУ заявила, що “Укрзалізниця” закупила неякісні запчастини більш ніж на 100 млн грн. Операцію організували представники комерційних структур за участи посадових осіб УЗ.

Пізніше в. о. голови правління держкомпанії Іван Юрик заявив, що «Укрзалізниці» потрібно 50 млрд грн державних дотацій щорічно для стабільної роботи.

Наприкінці травня цього року Сергій Лещенко пояснив, що отримує 332 тис. грн зарплати.

До відома, 18 грудня 2019 року уряд призначив екснардепа Лещенка членом наглядової ради «Укрзалізниці».

Раніше Сергій Притула вступив у суперечку з ді-джеєм Анастасією Топольською, дружиною журналіста й колишнього народного депутата Сергія Лещенка. Артистка, яка виступає під сценічним псевдонімом Nastia і має здатність устрягати в різні медійні скандали, на своїй сторінці у Facebook назвала відомого шоумена та волонтера “медійним му*аком”, після чого ведучий відреаґував у коментарях до посту на критику.

Топольська (дівоче прізвище Бесєдіна) стала на захист дуету “Анна-Марія”, які під час відбору на пісенний конкурс Євробачення 2019 оскандалилися після того, як не змогли відповісти на запитання про приналежність Криму, а потім вирушили на фестиваль “Нова хвиля” у РФ.

“Я тут устрягла в суперечку з Максом Назаровим і мені довелося подивитися фінал відбору на Євробачення 2019. Сергій Притула, який же ви все-таки медійний му*ак. Суто телевізійний “развод”, тупо провокація та контент для особливо чутливих псевдопатріотів. Ось ці всі загравання з людськими долями на підставі споріднености й сімейних зв’язків докорінно перекручують поняття про сім’ю у цілому. Чи ви й справді думаєте, що “Я тебе породив, я тебе вб’ю” – це формула національного успіху? Супер треш, звичайно”, – йдеться у публікації Топольської.

Також вона розповіла про ситуацію з власною сім’єю: “Згадалося, як журналісти додзвонюватися у Крим моїй сестрі та всій її родині, щоб дізнатися подробиці наших стосунків та їхнього життя”. “Типу я така важлива публічна персона, повинна одразу відзвітувати за життя кожного свого родича й зробити свій вибір “чи з вами, чи з ними”. WTF!” – написала Топольська.

Сергій Притула відповів на випад на свою адресу й висловив думку, що бути “медійним му*аком” почесніше, ніж “дешевою шоу-бізнесовою колабораціоністкою”. “Ще б розуміли різницю між “порадили” і “породили”, ціни б вам не було. За комплімент на мою адресу – дякую, зацінив! Маю честь, коли жінки, подібні вам, вважають мене му*аком. А за сестер не переживайте, вони чудово виглядали в цьому році на фестивалі “Нова Хвиля” в Сочі. Це в тій же країні, в столиці якої ви регулярно розважали “мишебратів” у той час, як вони вбивали українців на Донбасі. Зійдемося на тому, що бути медійним му*аком почесніше, ніж дешевою шоу-бізнесовою колабораціоністкою. Бажаю добра і сімейного затишку!”, – йдеться в коментарі Притули.

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко передав до ГПУ документи з підписами Віктора Януковича, а також контракт, за яким Пол Манафорт отримав гроші від Януковича – 750 тисяч доларів за певну дату у 2009 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *