Арена

Завдяки українським спецслужбам справа Чауса з кримінальної перетворилась на політичну

Скандальному екссудді Чаусу спецслужби допомогли залишити територію України в 2016 році та опинитись у Молдові, де він і попросив політичного притулку, в якому йому було відмовлено.

Про це на своїй пресконференції заявив директор НАБУ Артем Ситник і пояснив, що компетентні органи Молдови встановили відсутність “політичної складової у цій справі”.

Проте сьогодні, зазначив Ситник, “завдяки недолугим діям посадовців ми маємо таку надану можливість стороні захисту апелювати, що це якась політична складова”.

Справа щодо причетності спецслужб до зникнення Чауса було порушено в НАБУ. В той же час Ситник відмовився від коментарів про хід цієї справи й послався на таємницю досудового розслідування.

Як повідомляла раніше онлайн-газета ПолітАрена, Чаус знайшовся у селі на Вінничині 30 липня. Згодом між СБУ та НАБУ розгорнулась справжня драма боротьби за екссуддю.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *