Арена

Суд виправдав пані Царевич, яка незаконно відбирала посвідчення водія у автомайданівців

Екссуддю Печерського райсуду Оксану Царевич Шевченківський суд визнав невинуватою у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.

Про таке повідомила одна з постраждалих від рішень екссудді журналістка Оксана Коваленко у Facebook.

Вирок протягом чотирьох годин оголошував суддя Євгеній Мартинов, який упродовж п’яти років розглядав цю справу.

Суддя не знайшов у матеріалах справи доказів, які б свідчили про вину Царевич за ч .2 ст. 375 Кримінально кодексу (умисне постановлення завідомо неправосудного рішення в своїх інтересах).

Прокуратура стверджувала, що суддя Царевич пішла на явні порушення, “намагаючись показати лояльність до чинної влади з метою отримання преференцій в просуванні по службі”. Тим самим вона нібито підірвала довіру громадян до системи правосуддя. Сама суддя Царевич не визнала провину і вважала справу політично мотивованою.

Шевченківський райсуд Києва встановив, що прокуратура не зібрала необхідних доказів того, що суддя Царевич приймала завідомо неправосудні рішення. Суддя Євген Мартинов у вироку зазначив: той факт, що три з чотирьох рішень судді скасувала апеляційна інстанція недоводять їх несправедливості – адже в апеляції судді розглядали справи про порушення ПДР з новими доказами.

Прокуратура оскаржуватиме це рішення.

На думку прокурора, під час судового слідства стороною обвинувачення наведено достатньо доказів вчинення суддею кримінального правопорушення.

Прокуратура вважає виправдувальний вирок судді незаконним та буде оскаржувати його в апеляційному порядку.

“Окреме “дякую” від мене прокуратурі, яка наробила купу процесуальних помилок, через це частину доказів суд не взяв до уваги, оскільки вони недопустимі та неналежні”, – заявляє Коваленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *