Арена

Диктатор сусідньої країни створив чималі загрози для України та миру в Європі

Білоруський диктатор збільшив ризики конфронтації України з Російською Федерацією, так прокоментував таємну інавгурацію Лукашенка міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в політичному ток-шоу.

“Олександр Лукашенко зробив свій вибір. Він вибрав Росію, Володимира Путіна. А це означає конфронтацію. І тому ми, коли дивимося на ситуацію в Білорусі, ми не керуємося “А давайте, щоб ми в новини потрапили з заголовком, щоб нас теж побачили”. Ми зважуємо всі ті ризики, які зміцнення позицій Росії в Білорусі несе для України. І ми розуміємо, що якщо Олександр Лукашенко вибрав Росію, то ризики для нас починають зашкалювати. І відповідно до цього ми будуємо своє ставлення до нього..

Зараз на столі є пропозиція про посередництво від найбільш нейтрального посередника, якого можна уявити. Це ОБСЄ. Чинне албанське головування в ОБСЄ, майбутнє шведське, дві дуже збалансовані нейтральні країни, запропонували своє посередництво. Теж тиша”, – заявив Кулеба.

Він підкреслив, що Україна в цій ситуації повинна керуватися своїми національними інтересами, такими, як безпека, економіка та права її громадян в Білорусі.

“На жаль, Олександр Лукашенко зробив свій вибір, і коли його вибір став для нас остаточним, а цей вибір – Росія, ми зайняли ту позицію, яку займаємо зараз: чітку, жорстку, але не щодо білоруського народу. Білоруський народ завжди буде для нас дружнім, і ми завжди будемо робити все, що в наших силах, щоб йому допомагати”, – наголосив дипломат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *