Арена

Іронія долі: адвокат Стуса зробив письменнику рекламу і зацікавив ним сотні людей

Новий наклад видання Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” уже надрукували. Зараз книги пакують для відправки у книгарні та покупцям. Попередній наклад повністю розкупили.

“Вони тільки 2 листопада зранку приїхали, зараз пакує склад, у процесі. Ви ж розумієте, як це відбувається: книжки треба на склад доставити, потім склад робить відправку по наших партнерах і по клієнтах, які замовили в нашому інтернет-магазині. Тому з сьомої ранку, може навіть раніше, у нас активно пакують замовлення”, – кажуть у видавництві Vivat, пише Радіо Свобода.

Окрім того, книга незабаром буде доступна в аудіоформаті – її озвучить український режисер і актор Ахтем Сеітаблаєв.

У мережі також з’явився запис голосу Стуса, який був вилучений КДБ. Цей запис наприкінці 1960-х здійснив близький приятель Василя Стуса Леонід Селезненко, а перезаписи зберігалися в Івана Калиниченка, Леоніди Світличної та Броніслава Омецинського. Оригінали запису представники КГБ вилучили у Л.Селезенка під час обшуку 1972 р. й не повернули. Реставрацію голосу Василя Стуса на благодійних засадах здійснила СП «Комора».

Як писала раніше онлайн-газета ПолітАрена, колишній нардеп України, перший командир батальйону “Свята Марiя”, на дострокових парламентських виборах 2014 року Дмитро Лінько досить емоційно відреагував на рішення судді стосовно книжки Кіпіані про Василя Стуса.

Відомо, що 2 листопада минулого року пройшла презентація фільму “Заборонений” про життя Стуса у концтаборі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *