Арена

Новопризначений голова Івано-Франківської области Андрій Бойчук планує покінчити із організованою злочинністю в реґіоні – джерело

Затверджений учора Кабміном кандидат на посаду голови Івано-Франківської обласної адміністрації Андрій Бойчук під час зустрічі з прем’єром Шмигалем пообіцяв «покращити комунікацію з населенням щодо реалізації програми «Велике будівництво»… та инших ініціатив центральної влади».

За джерелами видання «Известия в Украине», однією із ключових задач Бойчука стане припинення діяльности прикарпатського об’єднаного злочинного угруповання «АСП», що контролює ринок контрабанди та наркотрафіку у реґіоні. За даними розробки СБУ, які потрапили до редакції (ФОТО), угруповання на чолі із народним депутатом Едуардом Прощуком, членом партії «Слуга народу», протягом 2020 року через підконтрольні йому компанії привласнило понад 120 млн грн, спрямованих Кабміном на ліквідацію наслідків стихії у Івано-Франківській області.

Депутат Прощук є засновником і кінцевим беніфіціаром будівельної компанії ТОВ «Поділля Будальянс», якою з кінця 2019 року офіційно керує Ліда Прощук. Вона також значиться засновницею пов’язаних із депутатом ТОВ «Баркас» та «Галант-сервіс».

У особистій справі Едуарда Прощука зазначається, що він брав активну участь у розподілі коштів з обласного та державного бюджетів упродовж перебування на посаді раніше звільненого голови Івано-Франківської обласної адміністрації Олега Гончарука. Зокрема, без його погодження не укладалися жодні угоди щодо освоєння коштів суб’єктами господарювання, без сплати 15-30% із загальної суми.

Самі франківці чудово знають, наскільки зухвало діє ОЗУ та члени цієї банди. У коментарях до статті «Студентка, в яку стріляли в нічному клубі Івано-Франківська, досі в комі» на місцевому Івано-Франківському сайті «Фіртка», дописувачі неодноразово згадували назву угруповання: «це робота полоумних АСП», «цей урод з АСП , а вони всі під Бурою ходять, тобто Партія Регіонів».

За даними порталу Верховної ради України, за понад рік роботи на посаді народного депутата України Едуард Прощук подав понад 50 законопроектів, в тому числі виступав із ініціативами, що входять у сферу інтересів ОЗУ «АСП»: про управління відходами, ринок деревини, природного газу, внесення змін у податковий і митний кодекс щодо меценатської діяльности у сфері спорту.

Андрій Бойчук відомий своїми принциповістю та радикальними поглядами: «Під час Революції Гідности був сотником 37-ї Сотні Самооборони Майдану, оперативним черговим сотником у Маріїнському парку під час штурму сил Самооборони “тітушками” та Внутрішніми Військами Януковича та прийняв бій… Заснував ГО “Корпус захисників Революції Гідности” та разом із середовищем волонтерів займався допомогою армії та добровольчим батальйонам. Веде радикальну антиросійську політику тощо».

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *