Арена

Російські окупанти не пропустили гуманітарку від ООН на Донбас

Російські окупанти 26 лютого не пропустили гуманітарний конвой ООН через новий контрольний пункт в’їзду-виїзду “Щастя” в Луганській області, що залишається заблокованим з боку ОРЛО.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу ОС 27 лютого.

“…Вчора підтвердилися побоювання щодо перешкоджання представниками збройних формувань РФ перетину КПВВ. Так, на КПВВ “Щастя”, незважаючи на складну соціальну та гуманітарну ситуацію, в якій знаходяться прості мешканці тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, представники ЗФ не пропустили гуманітарний вантаж ООН вагою приблизно 136 тонн (11 вантажівок). Він був призначений для закладів освіти, медичних закладів та для соціально незахищених громадян”, – розповіла речниця командування операції Об’єднаних сил Ярослава Зоріна.

“На даний час вживаються заходи щодо повторної доставки вантажу на тимчасово окуповану територію України”, – додала вона.

При цьому у зведенні вказано, що минулої доби окупанти здійснювали пропуск лише через два КПВВ, Так, через контрольний пункт входу-виходу “Станиця Луганська” на тимчасово окуповану територію України прослідувала 881 особа, на підконтрольну Україні територію прибуло 547 осіб. Через КПВВ “Новотроїцьке” – 80 і 64 особи відповідно.

Нагадаємо, нові КПВВ “Щастя” і “Золоте” з українського боку на Луганщині були відкриті 10 листопада 2020 року, однак сепаратисти ОРЛО з самого початку не забезпечили їхню роботу зі своєї сторони, тож ці нові КПВВ як пункти пропуску фактично не діють. Бойовики загалом блокують роботу п’яти КПВВ на лінії розмежування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *