Арена

Зіпсовані продукти для бійців ЗСУ це, певно, нові стандарти НАТО, які впроваджують в Україні

Для бійців ЗСУ закупляють тухле м’ясо, гнилі овочі та фрукти і їжу з пліснявою.

Як повідомляє у Facebook нардеп від фракції “Голос” Соломія Бобровська та радниця командувача сухопутними військами Альона Шевцова, компанія “Військсервіс Волонтер” як найбільший постачальник до ЗСУ зловживає та постачає неякісні продукти у війська.

Політик наголосила, що у міністерстві ігнорують скарги на продукти, а міністр оборони України Андрій Таран у відповідь на її запитання заявив, що таких порушень давно немає.

“Тим часом у Міноборони – два невиконані рішення суду, три рішення АМКУ, і кілограми гнилих продуктів, які купують для армії за гроші платників податків. Дуже чекаю засідання Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки з цього питання “, – додала Бобровська.

Альона Шевцова повідомила, що “ця шарашкіна контора дозволяє собі такі речі системно і часто”. За її словами, керівники військових структур ГШ та командири бригад, посадові особи , які відповідають за харчування, неодноразово піднімали це питання, і нещодавно навіть була нарада за участю керівника компанії- постачальника, де він пообіцяв, що виправить ситуацію.

“І ось на сьогодняшніх фото ми спостерігаємо, як він виконав свої зобов’язання”, – пише Шевцова.

“Проблема в тому, шо ця контора виграла тендер для постачання на всі ЗСУ. Це вкотре доводить , що система “Прозорро” недосконала, й аферисти вже давно навчилися обманювати її, виставляючи на торги підставні свої ж фейкові компанії, які спеціально реєструють для таких цілей – це також проблема, на яку потрібно звернути увагу на державному рівні”, – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *