Візії

Абсолютна більшість українських втікачів і колаборантів були і будуть для росіян сміттям

Окупанти на Донбасі поширюють новий фейк — від удару українського безпілотника загинула дитина. Прессекретар Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков, коментуючи достовірність цієї новини, сказав, що навколо гибелі дитини не може бути фейків.

А втім, багато хто пам’ятає московитську брехню про розіп’ятого хлопчика. Нагадаємо, що головна героїня цієї історії — маргіналка Галина Пишняк, яка дала знамените інтерв’ю пропагандистам московитського Першого каналу, в якому розповіла про хлопчика зі Слов’янська, котрого начебто розіпнули українські бійці.

Нещодавно журналісти знайшли Галину Пишняк. І ця недоумкувата жінка сумбурно розповіла про те, що вона думає нині про створений за її допомоги фейк.

Політолог Михайло Басараб висловив своє ставлення до історії Галини Пишняк: “За людей не вважають навіть у депресивній російській глибинці. Доводиться якось існувати. Таке про себе розповідає чувіха, через яку у 2014 році всьому світу повідомили про розіп‘ятого мальчіка в трусиках. Це дружина колишнього київського “беркутівця”. Після втечі в Росію для них проблемою виявилося навіть отримати тамтешній паспорт.

На прикладі таких тварин бачимо реальне ставлення Кремля до зрадників-хохлів. Шарій та кілька инших гламурних продажних істот – це показові манекени, які повинні заохочувати зраду, показувати, що це прибутково і круто. Насправді абсолютна більшість втікачів і колаборантів були і будуть для росіян сміттям”.

Жодного доказу нікчемного фейку Пишняк журналісти так і не знайшли (що й не дивно, адже це вигадка від початку до кінця), проте жінка й досі стверджує, що не брехала.

“Я не хочу нічого говорити — ані так, ані спростовувати. Кожен має право на свою думку”, — сказала вона.

Журналісти опитали місцевих літніх жінок у Слов’янську, де нібито розіп’яли хлопчика. Ті розповіли, що було всяке, але такого факту ніхто не знає і якби він був, то вони б точно знали про це «розп’яття», бо є місцевими.

Також розслідувачі фейку провели паралель цієї історії із британським пропагандистським міфом про “розіп’ятого канадського солдата” під час Першої світової війни.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *