Арена

У всіх регіонах України підрозділи СБУ готові до відповіді на небезпеку

Співробітники СБУ переведені у режим підвищеної готовності в усіх регіонах країни. Крім того, ретельно перевіряється вся інформація, яка може становити загрозу національній безпеці України.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко, передає Укрінформ.

Він розповів, що ескалація збройного протистояння з РФ та нарощування агресивної риторики з боку країни-агресора спонукають Службу безпеки України до адекватних заходів протидії.

«На сьогодні співробітники СБУ у всіх областях, а не тільки у прикордонних, переведені у режим підвищеної готовності. Посилено контррозвідувальну та оперативно-розшукову складові діяльності Служби. У більшості областей країни СБУ уже проводить чи невдовзі заплановані масштабні антитерористичні навчання. Тому ще раз підкреслюємо: СБУ цілодобово докладає усіх зусиль, щоб українці були максимально захищеними», – запевнив речник.

Відповідаючи на питання щодо можливих провокацій на травневі свята, про які писали деякі ЗМІ, Дехтяренко наголосив, що право громадян на мирні зібрання є невід’ємною частиною демократії, однак мітинги чи зібрання мають відбуватися в межах закону та з урахуванням складної епідситуації й карантинних обмежень, що діють в регіонах.

Він також зазначив, що країна-агресор проводить інформаційні спецоперації з метою поширення панічних настроїв в українському суспільстві, а також може провокувати акції протесту і заворушення.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *