Арена

Рекордна кількість ШВЛ зараз задіяна в лікарнях, країна на порозі локдауну

Під час проведення погоджувальної ради було запропоновано провести засідання РНБО для напрацювання спільного плану дій всіх гілок влади на випадок нового, жорсткого локдауну через зростання захворюваності на коронавірус.

Відомо, що за останній тиждень збільшилася кількість зайнятих ліжок інтенсивної терапії. За інформацією прем’єр-міністра Шмигаля,  задіяні 1072 апаратів ШВЛ і це найбільша кількість з початку пандемії в країні.

“На Івано-Франківщині відбулася стабілізація ситуації з введенням червоного рівня епідемічної небезпеки, але поки область залишається в числі лідерів за кількістю активних хворих – 17 994. Найбільше їх у Києві – 44 600. Серед лідерів також Вінницька (15133) та Чернівецька (14220 ) області. Всього в Україні за станом на зараз 213 000 активних хворих”, – сказав Шмигаль під час наради з президентом.

В той же час, на думку нардепа Олени Кондратюк, гілкам влади необхідно обговорити, чи є всі ресурси для розгортання додаткових мобільних госпіталів у країні, чи всього вистачає медикам, коли Україна отримає нові партії вакцин тощо. Вона запропонувала запросити на годину запитань до уряду прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Разумков повідомив, що прем’єр буде у відрядженні.

Президент Зеленський на нараді з прем’єром, також, наголошував на важловсті донесення інформації про необхідність вакцинації.

“Вакцина знижує ймовірність зараження на 76%. Так що шанси на зараження все одно залишаються. І тільки після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми не повинні забувати про масках навіть зараз, коли вакцинація вже йде”, – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *