Арена

Українці мають право вакцинуватись від коронавірусу і без декларації з лікарем

Для того, щоб вакцинуватись від ковіду, потрібне бажання людини і не має значення чи є підписана з лікарем декларація.

Про випадки, коли у медичних закладах Києва людям відмовляють, якщо декларація підписана в іншому місці, LB.ua повідомили читачі. Зокрема, йшлося про відмови у вакцинації в КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги №3 Дарницького району м.Києва”.

LB.ua звернувся по коментар до заступника міністра охорони здоров’я, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка. Він відповів, що вакцинуватися можна взагалі без декларації.

“Перше: відсутність декларації не є підставою для відмови у проведенні щеплення, друге: записатися на вакцинацію можна у зручний для вас пункт щеплення, вакцинуватися можна не обов’язково там, де заключена декларація із сімейним лікарем, таких заборон не існує. Якщо трапляються випадки відмови у проведенні щеплень саме через декларацію, прошу повідомляти про це контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19, і ми розглянемо кожне таке звернення”, – говорить Віктор Ляшко.

І додає: “Для того, щоб вакцинуватися від COVID-19, перше за все потрібно бажання людини, а не декларація з певним лікарем. Відповідно до алгоритмів МОЗ, для того, щоб вакцинуватися, потрібно внести дані людини в електронну систему охорони здоров’я. Якщо у вас вже підписана декларація із сімейним лікарем, відповідно і дані ваші вже є в системі. Якщо відсутня, то на вакцинацію з собою необхідно взяти паспорт та ідентифікаційний код і лікар внесе ваші дані до системи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *