Арена

Сьогодні в російському місті жалоба за “жертвами бога”

У Казані сьогодні прощаються з дітьми, які загинули вчора під час стрілянини в школі №175. Померли сім восьмикласників, двоє дорослих, ще 24 людини постраждали.

Першими жертвами казанського стрілка стали двоюрідні брат й сестра 14-річні Ільзія Нагімулліна та Амір Шайхутдінов.

Також прощаються з 26-річною вчителькою англійської мови Ельвірою Ігнат’євою. На церемонію прийшли колеги, учні й небайдужі.

“Ельвіра збиралася звільнитися зі школи й пожити для себе. Хотіла тільки допрацювати зазначений термін у класі, де вона викладала англійську мову, щоб не кидати учнів. Вийшло інакше – Галявієв прийшов у школу з дробовиком і застрелив учительку, яка спробувала зачинити двері в клас і врятувати дітей”, – розповіли журналісти.

На церемонії прощання також були психологи й лікарі, які спеціалізуються на посттравматичних синдромах. 12 травня, день поховання дітей і вчителів, оголосили днем національної жалоби в Казані.

11 травня світ шокувала новина про чергову бійню в російській школі. Влаштував її такий собі Ільназ Галявієв, який переконав себе у тому, що він бог. Під час розстрілу на ньому були довгий чорний плащ і маска, користувався він дробовиком Hatsan ESCORT.

Коментуючи цю подію, відомий російський публіцист Александр Невзоров заявив про те, що трагедія сталась, в тому числі, через те, що в Росії культивується “релігійний маразм”.

Цитата мовою оригіналу:

“Смешно, но опять струсили психиатры, которые по этому видео могли бы уверенно ставить диагноз paranoia religiosa, подробно описанный еще В.П. Сербским. Маленькая патология ( согласно Сербскому, Корсакову и пр) может жить в психике бесконечно долго, никак не проявляя себя и не провоцируя носителя на дикие поступки. НО! Стоит добавить ” немножко духовности”, сделать религиозную возгонку, оказаться в среде, где религиозность считается одобряемой нормой – и тогда патология набухает, ширится и диктует свою волю. Режим делает все для культивации религиозного бреда, получает гробы с детскими трупами ( который раз) и опять ужасно удивляется”, – написав Невзоров на своїй сторінці в соцмережі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *